kolay lokumMALZEMELER:4 tane yumurta
4 fincan şeker
2-3 yemek kaşığı süt
5 fincan un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 limon kabuğu rendesi
Kreması İçin:4 yemek kaşığı un
7 yemek kaşığı şeker
2,5 su bardağı süt (500 gr)
25 gr tereyağı
1 paket vanilya
Dışı İçin:2 su bardağı süt (ılık olsun)
2 su bardağı hindistancevizi
Muz ya da iri çekilmiş fındık
YAPILIŞI:Yumurta ve şekeri en az 10 dakika mikserde çırpın. Sütü ekleyip bir kez daha çırpın.
Un, kabartma tozu, vanilya ve limon kabuğu rendesi ekleyerek tahta kaşıkla karıştırın ve
yağladığınız mini fırın tepsisine hamuru boşaltın, üzerini düzeltip 150 dereceli önceden
ısınmış fırında kurutmadan pişirin.
Bu arada kremayı hazırlayın. Sütü, unu ve şekeri tencereye alıp karıştırarak kaynatın.
Krema kıvamına gelince ocaktan alın, soğuyunca vanilya ve tereyağını
ekleyerek mikserle 5 dakika çırpın.
Kek pişince biraz ılımasını bekleyin, istediğiniz büyüklükte dikdörtgen parçalar kesin.
Bu parçaları tekrar enlemesine ikiye kesin, yani bir dikdörtgen parçadan iki tane
kek elde edin.
Kestiğiniz parçanın kızarmış tarafını içe alarak kremadan sürün, ister fındık ister
muz (uzun ince kesin) yayın ve rulo şeklinde sarın. (iki ucu birleşse yeter)
Hazırladığınız mini pastayı ılık süte batırın ve çıkarın, geniş bir tabağa
hindistancevizini serpin, süte batırdığınız pastayı hindistancevizine bulayın ve bir
kaba tüm pastaları yanyana dizin.
En az 5-6 saat buzdolabında dinlendirin ve üzerine isterseniz meyveli yada çikolata sos
döküp servis edin.
Notlar:Büyük fırın tepsisi kullanacaksanız 1,5 ölçü pişirin.
Kremayı önceden hazırlarsanız bekleme süreniz azalır.
Bekleme sırasında hazırladığınız pastaları mümkün olduğunca yanyana koyunki iyice yapışsınlar